dinsdag 3 april 2007

Het lijkt op lijmen, Jan!


homepage SP
weblog Marijnissen


De SP houdt me wel bezig (overzicht)! De commotie duurt dan ook voort. Gek genoeg is daarvan op de homepage van de SP weinig te merken: in een hoekje kun je doorklikken naar de 'Nadere toelichting', die in het weblog van Jan Marijnissen staat. Daar merk je pas wat er aan de hand is: het aantal reacties op het Telegraaf-interview zal vandaag of morgen de 1000 wel passeren.

Ondertussen hoor en zie ik allerlei SP-kopstukken sussende geluiden maken: Jan heeft niets nieuws gezegd, want drie weken geleden was hij in NOVA ook al zo duidelijk geweest. Waarom dan nu zoveel opwinding? En vooral: De Telegraaf heeft het tendentieus opgeschreven.

Dat laatste gebeurt wel meer: de boodschapper de schuld geven van het slechte nieuws was al bij de oude Spartanen een ingeburgerde gewoonte. Daarmee kom je trouwens niet weg, als je tegelijkertijd volhoudt dat het nieuws geen nieuws was. En wat de reuring nu betreft: kennelijk zitten onder de SP-sympathisanten meer Telegraaf-lezers dan NOVA-kijkers.

Juist omdat ik de SP (en Marijnissen) zo hoog heb zitten, blijf ik hierover het woord voeren. Het is zo zonde om een deel van de reputatie en potentie van de partij (en de leider) verloren te zien gaan bij dit gekissebis over papiertjes. Zet daar een streep onder met een eenduidig mea culpa en ga weer naar de hoofdlijn terug.

En het zou goed zijn, als de SP met een concrete aktie kwam om de banden tussen geboren en niet-geboren Nederlanders te versterken. Want waarom zou het wel over belspelletjes moeten gaan en niet over integratie?

Geen opmerkingen: